Over mij

Chris Bakker

Foto Chris BakkerHallo, welkom op mijn website. Ik ben Chris, op het moment van schrijven 26 jaar oud en woonachtig in Den Helder. Je hoort inwoners van Den Helder vaak klagen over Den Helder. Ik ben hier geboren en getogen maar heb eigenlijk nooit iets te klagen gehad. Ik woon hier in een prachtige havenstad, door drie kanten omringd door zee en alles wat mijn hartje begeerd.

 

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Forensisch Onderzoek (FO). Later heb ik een omscholingstraject in de ICT gevolgd, omdat er weinig banen in de sector van FO waren. Nu ben ik werkzaam in de ICT. In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik doe aan fitness en crossfit, ik klim graag en mountainbike geregeld. Ook vind ik het erg leuk om te filmen met mijn drone.

 

Op mijn 24ste ben ik op mezelf gaan wonen in de Helderse binnenstad. Ik woonde hier anti-kraak en doe dat momenteel nog steeds. Dat wil zeggen, ik woon hier al 2 jaar, super voordelig in een groot appartement. In dat opzicht ben ik er echt gezegend mee. Echter heeft anti-kraak ook zijn nadelen. Iedere maand zou mijn laatste maand kunnen zijn. Als het huis verkocht wordt, moet ik er binnen een maand uit. Dat betekend voor mij al 2 jaar leven in onzekerheid. Daardoor voelt de plek niet als van mij. Omdat ik met die onzekerheid leef heb ik geen zin om er echt een “thuis” van te maken. Ondertussen had ik dat natuurlijk al lang kunnen doen, maar ik had van te voren nooit gedacht dat ik hier langer dan 2 jaar zou verblijven. Naast dat het huis niet als een “thuis” voelt, is het ook veel te groot voor mij. Tijd voor een volgende stap!

 

Samen met mijn vader ga ik in Den Helder een Tiny House bouwen.

 

Jan Bakker

Ik ben Jan, de vader van Chris. Op een periode van 2 jaar na, woon ik mijn hele leven al in Den Helder. Het is hier heerlijk wonen. Ik ben absoluut geen binnenmens ik wandel, fiets en mountainbike graag in de omgeving. Ik werk in de ICT bij de overheid. Naast dit werk en de outdooractiviteiten klus ik ook graag. Ik heb al heel wat geklust en gebouwd in- en rond ons huis.

Met Chris een Tiny House bouwen zie ik dan ook als een enorme uitdaging. Het zal een zoektocht worden naar de grens, wat kunnen we zelf en wat moet je overlaten aan de vakman.

Over deze zoektocht en het avontuur wat we aangaan zal ik regelmatig bloggen.

Foto Jan Bakker