Den Helder

Kaart van Den HelderDen Helder, door drie kanten omringd door water. Een echte marine stad. Mooie natuurgebieden, stranden, dijken, duinen een plaats waar je, als je wilt, echt tot rust kan komen. En nu is Den Helder één van de eerste gemeentes die een project opzet voor Tiny Houses.

Het project vind plaats in de Falgabuurt. Dit was voorheen een “beruchte” buurt in Den Helder (dan spreek ik over de jaren ’90). Ik zeg voorheen, omdat de gemeente er van alles aan doet (en heeft gedaan) om deze buurt op te knappen, en dat lukt aardig goed. Er zijn parken aangelegd, een nieuw winkelcentrum geplaatst en verscheidene projecten op gezet. Ook dit Tiny House project is een positief project voor de buurt.

Het project bevindt zich in de Falgatuinen, waar ongeveer 30 kavels van 600m² beschikbaar zijn voor het verwezenlijken van je eigen Tiny House. 600m² is een aardig stuk grond, helemaal als je beseft dat het Tiny House op dat stuk grond maximaal een grondoppervlak van 32m² mag hebben. De rest van het grond is voor het aanleggen van een tuin, het verwerken van groenten, het houden van kippen, noem maar op.

 

Locatie tiny house Den Helder 1
Mijn vader op de plek waar mijn toekomstige Tiny House komt te staan in de Falgatuinen

 

Locatie tiny house Den Helder 2
De Falgatuinen

 

Meer informatie over het Tiny House project in Den Helder: