Grootgrondbezitter

Sinds 31 maart 2021 mag ik mij officieel eigenaar noemen van 490 m² grond. Dit was de datum waarbij ik de koopakte (en tevens de hypotheekakte) bij de notaris heb ondertekend. Het voelt goed om (eindelijk na ruim 3 jaar) op juridisch aspect alles te hebben afgerond. Met andere woorden de bouw kan beginnen!

Zoals in mijn vorige blog post te lezen viel, waren er nog een aantal openstaande zaken. Nadat ik alles met de constructeur contractueel had vastgelegd moest ik wachten op het koopcontract. Het duurde best een tijd voordat deze was opgesteld. Nadat het koopcontract was opgesteld, was het tijd voor het opstellen van een taxatierapport. Ook daar ging enige tijd overheen. Na het verkrijgen van het taxatierapport kon ik starten met de hypotheekaanvraag. Alhoewel het hele voortraject moeizaam (vooral lang) is verlopen ging de hypotheekaanvraag vrij makkelijk. Alle benodigde documenten waren aanwezig en het te lenen bedrag is relatief laag (waardoor er weinig risico voor de bank is).

Start de bouw

Nadat alles officieel vast stond gelijk maar weer een afspraak gemaakt met de constructeur. Momenteel heeft hij het razend druk (goed teken toch?!). Hij gaat voor mij eind juli aan de slag. Hij heeft ongeveer 3 maanden nodig om het casco op te leveren. Daarna kunnen m’n Pa en ik aan de slag aan de binnenkant.

In de tussentijd gaan wij aan de slag met het tuinhuis. Het tuinhuis wordt half kas half berging en is geïnspireerd op de Kekkillä garden shed. Zie de afbeelding hieronder voor een impressie, alleen zijn op deze afbeelding de verhouding berging/kas anders. Binnenkort kunnen we de eerste plank slaan en zullen er meer updates komen!

Tuinhuis Kekkillä